2020. március 19., csütörtök

Mintha jógáznánk...szankalpánk:"jól érzem magam"Tarts velem és jógázz ma is!

Amikor órán vagytok velem....is találkoztatok ezekkel a pózokkal,emlékeztek?Hősök voltunk,a lébfejek állására figyelj és nyújtsd a karodat,nyújtózz!

Majd a karokat emeld a fejed fölé és tartsd az egyensúlyod,ha már nehéz így akkor térj vissza az előző pózhoz!Az is bőven elég,a lényeg:érezd jól magad,hisz a szankalpánk,jelmondatunk mára:"Jól érzem magam"

Mikor bemelegítünk nyújtózunk reggel a szappanért,a törülközőért póza ez.Nyújtott ülés,karok is nyújtva előre,ebből vezesd át tejbegríz pózra,kevered a fakanállal a tejbegrízt,lábad mindvégig nyújtva marad!

Állásból előrehajlás-így szoktad hallani tőlem.

Csónak póz,de könnyített változata mikor a talpad leteszed,térdben hajlítod a lábad és a karod így mint a képen kinyújtod és benne maradsz.

Szék póz.Sokszor csináltuk,aki nagyobb és ügyesebb már lábujjhegyre emelkedik a pózban majd fokozaosan vissza talpra,állásból előrehajlás és lassan felegyenesedés.

Relax pózunk legtöbbször ez volt.Karok széttárva a földön,lábak nyújtva és terpeszben a földön.Nem zárjuk le a hónalj területét!

Cica pózunk.Domborítása.

Homorítása.

Páran csináltuk a híd pózt,csak ügyesen,vagy kérj Anyától/Apától segítséget.

Kobra.Azaz kígyó póz,sziszegni szoktunk hozzá.

A kedvenc lefele néző kutya pózunk.Ez jól megy nektek!!!💓🙏

Ima tartás,jóga ülésben.Szemed is behunyhatod!

Fa állás,de nagyon szeretjük!Lehet a lábad a boka mellett a talajon!

Nehezítéssel,karok a fej felett érintsd össze a tenyeredet,végezheted fal mellett is ez segítség!

És építsd be a kedvenc ovis jóga pózunkat is:Papagáj póz.Lábad legyen nyújtva,tenyerek összekulcsolva és előrehajlás után karok maradnak nyújtva.

Szoktuk csinálni,egy gumiszalagot kérj Anyától.Bemelegítésnél végeztük nyújtásokra illetve csavarásokra,előre rajzolt képecske mutatta mikor mi a feladat.De magadtól is lehet kitalálni bármit,lényeg:nyújtózz!!!

És végül mára -ha hiányzik már az ovis jóga velem-kis ízelítő az egyik régebbi órámból képkockákban.Ez egy nyílt jóga óra volt Szülőknek:





















Szeretem az ovis jógát Veletek!Holnap újra jelentkezem!
Namaste

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése