2020. január 10., péntek

Az ERŐ,ami hat ránk(óraterv)

https://www.youtube.com/watch?v=_mWhyy5xsEk&fbclid=IwAR1MhuCcFEXN_GyvDDNRbtp1xUGhEEM5ms-2xU-3DjeYgQOLNgfsFtjAivw

Nagyon jó!!!
Valami hasonlót beiktatok játékként az órába,a Picik óráján pedig lépegetünk egyik matracról a másikra.
Nagyon élvezték az állatpózos órát a gyerekek,ezért a matracokat állatok képével látom el(nagyoknál),a Piciknél felkínálok állatképeket.
Közlekedve jutunk el egyik állattól a másikig,eljógázzuk.
természetesen a közlekedési eszközöket is eljógázzuk,itt lesz újként szereplő póz is.(bicikli,csónak,vitorlás hajó,repülő,szörf deszka,űrhajó,sí,sárkány hajó-(a közösségi élményszerzésért).8 közlekedési eszköz-póz,hozzá tartozóan 8 állatpóz...

A" Mit hozott a kishajó"játékot megint játszatom velük.Futó játékként kiváló,Piciknél is.
A teret úgy alakítom ki,hogy középen legyen elegendő hely a futásnak.
Relaxációs pózunk babapózban lesz.Szőnyegünk szélébe kapaszkodunk,ugyanis az ERŐ-hatások lesznek azok amikre hangsúlyt fektetek az órán a közlekedési eszközök jógázása közben térek erre majd ki.Szankalpaként.
A lentről felfelé haladás az űrhajó póznál,az egyensúlyi póznál a repülőben,a gravitáció ereje hat ránk,a biciklinél a hasfalban megtartott erő,a síelésnél nem térünk ki a síkból és rugózunk a térdünkkel,a vitorlás hajónál a karunk erejével húzzuk fel a vitorlát és a szörfözés is úgy izgalmas,hogy társamat nem rántom el,hanem karunk ereje megtartja a másikat,nem billentjük ki a másikat az egyensúlyából.
Lesz szél,mint egy hatás ami előidézhet változást a közlekedés során,lassabban illetve gyorsabban juthatunk el a célig.A szelet jógázni is mókás,főleg ha forgószél támad.
És micsoda jó dolog ez!!!A forgó mozgás az agyban enzimeket képes helyrebillenteni a működésében,a forgás jó,a forgás kell!!!

Óra végén az állatkert büféjében készítünk anyáéknak egy kávét,lányok a kör közepén a fiúk csikiznek....majd csere a lányok csikizik a fiúkat a körben.Szereteik a kávéfőzést és jó kis drámajáték egyben.💓🙏.

A meditációs körben csak elmondjuk kinek mi a kedvenc állata és szőlőcukrot adok körbe.Ezt imádják.megérdemelt nasiként szívesen szopogatják el.

Az autós om-ozás a kedvenc most a Kicsiknél és a Nagyoknál is😊

Eszközigény :szőnyegek,állatképek,a hangtál,szőlőcukor.
Ez így igaz és a jógában is utazhatunk🙏💓



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése