2018. december 2., vasárnap

Mikulás órák-ra felkészülten

Mikulás-óra megírva az óraterv a kicsiké is és a nagyoké is.Nagyon várom,jól sikerült összeraknom és igazán jóga pózokkal tűzdelt óra sikeredett.

A hópihék lesznek a MEGOLDÁS a "baj"-ban.

Az ajándékok hátulján finom csoki van,az elején egy jógapóz rajzolva.Ez lesz a házi feladat az egész családnak.És a mentolos szőlőcukor ugyebár....az előző óra végén az egyik fiú:"mentolos ízű nincs?"-így most a Mikulás azt is varázsolt nekik,mentolos ízű szőlőcukor lesz a meditációs kör végén a meglepi.

A szív lesz a csoportos játékban amit adogatnak fej felett nyújtott karral hátra....A kis gyertyák melegítik fel a kezünket a sok segítség után.....a hótól megfagytunk picit...

A matricák a szőnyegen lesznek,majd a pólón .Ez ad varázserőt,hogy segítsük a Mikulást a bajban...Az állatkártyákaz egy-egy boríték szakítja meg,benne egy feladat...2-2-2 puzzle elemmel.6 részből lehet kirakni a puzzlet és az állatokkal közösen rájövünk miért is nem indul a Mikulás szánkója,mert hiányzik a....(hó)...

Elkezd esni a hó...lábujjal gyűjtés indul...majd xilofon -játék.Jégcsapok olvadása,mozdulatsor ....élvezni fogják nagyon!

A meditációs körben a szekrényben lesz a meglepi,egy jógamatracon húzom majd be,mintha szánkón érkezne.A praclik a hegy pózhoz kellenek,hiszen a hegyekből érkezik meg a havazás,aminek a Mikulás örül majd a legjobban:)A Mikulás sapi és a piros sál rajtam lesz.Így megyek értük az órára gyűjtéskor:)

Az óra eleji om-ozás állva lesz,kézfogással,és a bemelegítést is álló pózban,mozdulatsorokkal szeretném tartani.A légzőgyakorlat :hasra kézrátéttel-t is fogjuk gyakorolni.(hasi légzés).
A relaxáció a nagyoknál biztosan a 6 fénygyertya meggyújtásánál lesz csukott szemmel,pár percben a hangom instrukciójával,ahogy felmelegszik a kéz...ahogy egyre melegebb lesz,fogjuk közben egymás kezét....

Szankalpánk az órán"Segíteni jó!"

Az új póz a szarvas lesz.

A kis csengőt is beteszem,mindig van improvizált helyzet...bármi lehetséges:)-megoldást jelenthet🙏.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése