2018. december 8., szombat

Hogy áll össze egy óra nálam?

Találok egy képet az adott témában.Ez általában elindít valamit bennem.Ezt a képet használtam a nyílt óra meghívó plakátomon is.

Aztán kell egy mese,egy történet...hát ez lesz az alap történet.Kell egy szankalpa,mi köré építkezzem,milyen jógapózok legyenek.A karácsony a szeretet,együttlét örömeiről szól.Így kellenek páros pózok és közös jógapózok,így erre készülök."Szeretni és szeretve lenni jó"szankalpa köré épül az óra.Tél,hó,csillogás,fenyő,várakozás és meghittség.Ezt kell összegyúrni jóga-elemekkel.
Úgy,hogy ez egy nyílt óra.Legyen látványos,legyen a gyerekek számára "biztonságos"-mindenki meg tudja csinálni az adott pózt a közönség előtt:)-és nem utolsó sorban JÓGA legyen az ő órai felépítésével.

Kell,hogy a Kicsik is részesüljenek a szankalpa erejéből..így nekik egyszerű mozdulatokkal,de nagyjából a Nagyoknál használt tárgyakkal fogom megoldani az órát.

Pinterest a barátom.Onnan van sok képem kigyűjtve,nekem ezek adnak ihletet.És már indul is a fantáziám.

Ezek a kis kártyák lehetnének pl a szőnyeg alatt elrejtve,vagy egy játék során futás és pl xilofon hangjára állj és fordítsd fel a lábadnál lévő kártyát!Szem-kéz-láb koordinációt fejlesztő gyakorlat.

Páros gyakorlatok eszközzel,nekem máris van ötletem a saját órámba hogyan fordítom ezt le...miképpen lehet beilleszteni,hogy jóga  legyen.

Szintén kártya segítségével lemásolhatják a pózt.

Szín-akár csakra színű-jégkrémet is nyalhatunk az órán:)))-vagy lehet egy összekötés a Szülő-Gyerek között,mondjuk ezen lesz a házi feladat póz a 2 oldalon.Egyik apának másik anyának:)

Légzőgyakorlat is kell.A levegő útja játékosan megoldást nyer....

A girbe-gurba fenyőt fel kell díszíteni valahogy,ehhez lesznek segítségünkre a manók,bogarak,erdei állatok....

És egyszerűbb verzióban de szeretném kihasználni a teret,mert a sok akadály lekűzdése az együttes erő-végül sikerrel célbaér a nemes ügy..és a fenyő...de ez meglepetés!


Egyszerűbb megoldással de a meditációs körben is valami kapcsolódás történik majd.Lábunk összeér....és végül a láncszemek összekapcsolódnak,mert eljön a karácsony....a feldíszített fenyő körül lenni jó:Karácsony van🌲🎵

Valami szemfedős relaxot tervezek,ekkor készül el a fenyő....a 6 led gyertya fényét én teszem majd a fenyőre oda amíg 1-2 perc alatt beszélek nekik a relaxációban és a led fények bevilágítják majd a fenyőt:)
A kis díszek a gyerekek keze által kerülnek a Fára.arany csillogóra szeretném,a vége(feldíszített karácsonyfa) legyen egy wow-élmény.

A hópihék gyűjtése valami hasonlóképpen történjen.

És itt is adogatás lenne,ami már ismétlő gyakorlatsor,hisz csináltuk,és jól nyújtózunk a gyakorlatban!

A Picik óráját le kell egyszerűsítenem,mert ők még nagyon játékosak💓

Életkori sajátosságuk szerint válogatom össze nekik a pózokat.Nekik a 30-35 perc is óriási teljesítmény,hogy a jóga óra végén a szőnyegről mennek cipőt húzni,azaz képesek már figyelni,jógázni.
 És akkor most következik majd a...tervezés és mit vegyek ki,mi mit kövessen,hogy felépített legyen az óra,legyen benne sor is és nagyjából a 30.percben legyen a relaxáció és a játék,ami mindig jól jön,hisz imádnak mozogni...
Ne legyen benne sok eszköz,az ujjak,a test mozogjon,hajoljon,nyújtózzon és lelki töltetet is adjon az együttlét,mert "Szeretni és szeretve lenni jó!"
És akkor majd meglátjuk mi is kerekedik ki a sok tervből,mi is lesz a végleges óra Kicsiknek és Nagyoknak.
Ajándék is lesz,szőlőcukor helyett egy csokitallér karácsonyi csomagolásban,amiből annyit vegyél ahány szíved van💓🙏.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése