2019. november 7., csütörtök

Bogyó szülinapja....Tortával,"jógás" ajándékokkal-asztal póz előkészítése

A gyerekek a szokottnál aktívabbak voltak.Egész órán tartanom kellett a rendfegyelmet.A kicsik óráján érezhető volt az érdeklődés,a nagyoknál már figyelnem kellett ők milyen formában képesek befogadni az órára tervezetteket.Képkockáimat visszanézve-keveset tudtam fotózni,nem tudtam kilépni az órából,áramlás volt rendesen:)))De a fotóim azt tükrözik,hogy bizony a gyerekek jól érezték magukat és meglepően azt tükrözik,hogy figyeltek.Az ötleteim jónak bizonyultak,a karikahalmaz egymáson-torta szimbolizálás nagyon bejött nekik.A színek is jelentősek voltak,mert kértek színt így még egyéni kívánságuk is teljesülhetett!

Itt már a relaxáció utáni "színezést" fotóztam direkt ebben a pózban,mert megbeszéltük milyen furcsa így színezni,de a hát nyújtására jó és bizony a karikában tartással a nyakizmok is dolgoztak,mert egy irányt adott és fixált,hogy a hát homorú legyen,hason fekvő pózok is szerepeltek a mozgássorunkban,amit Bogyó és Babóca képeivel vezettem be,-mindenkinek saját képe volt valamilyen pózzal amiket sorra bemutattak.14 fő volt a nagyoknál.Elég jól kivárták egymás pózát!(Kicsiknél ez a feladat nem volt,ott a karikát nyújtásra használtuk,a fejünk fölé emeltük magasan,Aranyszálunkat kihúzva:)-élvezték és amikor megettük a karikát,azaz a torta kiosztásra került az tetszett a kicsiknek.


Itt érezhetően lenyugodtak a gyerekek,már relax után voltunk ahol sötét volt,és középen egy fényforrás biztosította a fényt,a plafonon csillagos égbolt rajzolódott ki.Halk zene szólt.Kértem őket képzeljék el a képeiken milyen szín lehetne ha kifestenénk.Előzetesen már a képekkel dolgoztunk,bemutattuk a mozgásokat amit ábrázolt a Bogyó és Babócás képecske.A színes ceruzák kiválasztásánál valaki több színt kért.A legtöbb gyerek a számára legtetszetősebb színt választotta.



A szülinapi játéksorban szerepelt a pókjárás.Kicsi pókjainkat-bojt-vittük a pocakunkon.Kéztámasz és megemelt medence haladással.Mondták is hogy nehéz,de csinálták a feladatot.Volt aki a pólója alá dugta a bojtot és csikizte a hasát....de magát a pókjárást végezte egyébként.A Kicsik óráján is élvezték ezt a gyerekek.


A torta póz előkészítésére jó ez a feladat,majd egyik láb felnyújtásával a torta gyertyával pózhoz jutunk.

A relaxáció alatt volt 2-3 gyermek aki képtelen volt lenyugodni,picit zavaró volt,de lényegében a többiek csendben végezték azt amit kérek.Körbementem simogatásommal....ez érezhetően jólesett nekik.És a pózba is tudtam őket igazítani,kézfejük a plafon irányába mutasson vagy terpesszék a nyújtott lábaikat...

A Kicsik mosolyogva,nagyon érdeklődve vannak jelen az órán!💓🙏

A bagoly szemüveg-et nagyon szeretik a gyerekek óra elején.Már az iskolás verziót is alkalmazzák a nagyok.









A Kicsik relaxációja izgő-mozgó de ők csendben vannak és ügyesen hallgatnak,vagy a zenét ami szól...Az egyéni simogatás nagy jelentőséggel bír.


A bemelegítés a szülinapi főzésre koncentrálódott,tejbegrízt főztünk-nyújtottunk,gombócok voltunk-ki milyen-gömbölyödtünk és palacsintát is készítettünk,nyújtottuk a hátunkat.Megkentük a vajas szendvicsünket is.A gombócok porcukor szórást is kaptak így gördültünk a hátunkon is.

Az eszköz jó választás volt,a buborékfújás,a buborékok elkapása igazán tetszetős feladat volt.Kellett is az óra menetébe ez a hullámzás,a relax előtt is mozgásos játék volt és a relax után is egy mozgásos játék volt.

A köszöntést a Kicsik is és a Nagyok is élvezik,már sorakoznak és ezután foglalnak helyet a szőnyegen.

A Kicsik 13-an,a nagyok 14-en voltak.


Az eszközök jónak bizonyultak,nem volt sok és pont elegendő volt!!!!


  1. 3 kívánsága volt Bogyónak a születésnapján.Az első a csúszda póz,a második a perec póz,a harmadik a szivárvány póz.
Az órán labdát is adogattunk fej felett magastartásban,fotó nem készült.A nagyok óráján 3 om-mal léptünk be Jógaországba.Első autós-om,második,éneklő-om,harmadik légzéstechnika gyakorlásával orron beszívjuk a levegőt és ommmmmmm.Elbűvölte őket.
A Picik is om-oznak már.Édesek az imatartásukkal!

Az óra végi meditációt előkészítő körben körbement egy díszdoboz,benne 2 fajta szőlőcukorral.És közben el kellett mondani mit vinnétek Bogyó születésnapjára.Mert a szankalpánk"Adni jó"volt.
2-en mondtak jógás ajándékot,csúszdát és szivárványt!💓🙏💓🙏




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése