2019. február 7., csütörtök

Páros jóga óra(cirkuszban jártunk)

Nagyok páros jóga órája előtti tér.

A lufik a játék idejére kellettek és szimbolizálták a cirkuszt nekünk.A bemelegítés során felhúztuk a sátrat nyújtó gyakorlatokkal és a végén zászló pózt is csináltunk,könnyített és nehezített verzióban is.

A páros gyakorlatokhoz egy ilyen és egy olyan szőnyeget tettem egymással szembe.

A piros orr-hát.....nagggyon tetszett a gyerekeknek az orrom,ha megnyomta-kértem-dudált az orrom:)))-kuncogtak nagyokat,így kezdtem az órát.


A kellékek a cilinder -sapiba kerültek.Ping-pong labda,színes pálcák,toll-hozzá műanyag poharak/fő.

Az órakezdet papagáj a cirkuszban vonalon járással kezdődött és ugye a színes tollak amit fújtak a papagáj tollai voltak amit óra elején elhullattak....

A Kicsik órája előtti tér.

És itt már ment a menetelés...

A páros pózoknál fegyelmezettek voltak.Náluk sokszor a tenyér volt a tartó nem az ujjak.

A fújást élvezték!

Igazán kedvelt volt a ping-pong labda.

A barátság póz így sikeredett a Kicsiknél.

A lufival való játék egyszerűen felszabadulttá tette őket.

A relax során mindenki kapott a háta mögött ülőtől masszázst a vállán,hátán és döltünk el,hasi légzést tapasztaltunk meg egymáson.


A nagyok 14-en voltak.éppen átlátom a csoportot,az egyéni segítségnyújtásokat elég intenzíven kell végeznem.De azért van olyan hullám az órában amikor nagyon lelkesek és van amikor segíteni kell őket,hogy lelkesek legyenek:)

Cirkuszi kígyóbűvölők.


Ping-pong labda fújás.I
tt a cél a háton volt.Előtte kobra pózt végeztünk.

A háton volt a hangsúly,a láb nyújtva legyen-hangzott el.

Húzz-húzz engemet....,ebből tavirózsa póz lett.

Itt a relax előtti másodpercek,masszázs,és hátradőlve hasi légzésfigyelés.(Itt voltak páran akik nyafiztak,taktilisan jegyezték meg"Csikiz,fáj a hasam,nyomsz....")-nem mindig alakul minden komfortérzetük szerint.Itt jön be a mai gyerekek nagyon érzékenyen reagálnak érintésre,vagy nem is szeretik az érintést.Itt szorosan közel voltunk egymáshoz.Ebben fejlődnünk kell!!!

A tollpihe fújása és a másik poharat tart ő elkapja a pihét,azaz a papagáj tollát,amit az óra elején elhullatott...

Itt kitalálták,hogy belefújtak a pohárba ahol a tollpihe volt.A pihe táncolt a pohárban.Ez tetszett nekik,jókat nevettek,örömükben vidámkodtak.

A lufidobáló játék a kosárlabdapalánkba tetszett a gyerekeknek.Aktív,intenzív futó játék,amely során a színek ,a lufi levegőben való szálldogálásának kivárása...a levegővel lufi fújás-és sokminden más fejlesztő hatás előtérbe került.A lufit hazavihették:)

Az aki nem lép egyszerre c dalra a ló dobogását eljátszottuk.Koncentráltan figyelték.Először elmondtuk csak a szöveg részét,majd utána kapcsoltuk össze a mozgássorral.Jobb láb-jobb kéz-bal kéz-bal láb....

Az óra végén buborékot fújtam a gyerekeknek.
A páros óra csicsergősebb,beszélgetősebb volt a többi órához képest.

A videóból ezeket próbáltuk megvalósítani.


A bohóc pózt megpróbáltuk de nem sikerült egyik párnak sem felállni párban maradni.Kiváló lenne,ha pl a lányom órára elkísérne és ő lenne az én párom,hitelesen be tudnánk mutatni a gyakorlatokat.Egyébként lehet megkérem egy ilyen rendhagyó órára.(A páros gyakorlatoknál mint a videóban is látszik a felnőtt -felnőttel,a gyerek-gyerekkel jógázik).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése