2019. december 3., kedd

Bemutató,nyílt órák

Nyílt óra a Szülőknek...Mikulás elveszíti a szemüvegét...segítség kell,ez az alaptörténet...a szankalpánk így "Segíteni jó"lesz!

A fény az mindenképpen szükséges lesz!
A bemelegítést étkezéses pózokkal oldjuk meg.Gombócokat formázunk-gömbölyödünk.Palacsinta-elnyújtózunk,töltelékkel simítjuk a hasunkat,és tejbegrízt készítünk,aranyszálunkat kihúzzuk és nyújtott lábbal fakanállal jól megkeverjük az ételt,jobb,ill.bal irányban is.

A zene is,ami végigkísér.Az óra végén csak tervezett I'm happyvel,ezt majd meglátom hogy alakul.

Szőlőcukorral zárjuk az órát a meditációs körben,ami most a szeretetkör lesz.A szív alakú szemüveg Mikulás szemüvege...."Te kinek segítenél,vagy segítettél mostanában valakinek valamiben?"-kérdéssel.

Az óra eleji belépőnk.4 képpel,választható legyen.

Az óra elején nem relaxáció lesz,hanem légzőgyakorlat,egy régebbi ismert már,mellkasnyitással és egy újfajta légzésirányítással.


A Szemüveg maga....🙏Ez a szemüveg megy végig a meditációs körben,felvehetik a gyerekek.nagyon kell az időt tartani,hogy minden beleférjen!

A Majom jelképesen Mikulás sapkát visel majd,Mikulás segítőként.Új jógapóz nem lesz a nyílt órán ezért a zsebbe most nem kerül póz.
Igyekeztem nem túl sok eszközt készíteni az órába,de kellett azért,hisz így lesz látványos és érdekes.Úgy kellett felépítenem az órákat,hogy a Picikkel kezdek és szerintem nyílt óra után maximum pár percem marad termet rendezni és mehetek a nagyokért....Nem tudok ennyi idő alatt eszköztárat cseréni és így a 2 órát ötvüznöm kell,a Piciknek mindig egyszerűbben oldom meg,a Nagyobbaknál bonyolítom az órát...de ugyanazon eszközökkel.Ha mindenki lesz 19 Nagy lesz és 16 Pici és ennek megfelelően Szülők.Rengetegen leszünk a teremben,és olyan feladatok kellettek,amihez mozgástér nem sok szükséges.Ilyen szempontból nem volt egyszerű az óratervet megírni és összekészíteni az eszközöket.Sok segítséget merítettem az internetről és a látott órákból vettem az ötleteket segítségképp.Köszönöm a lehetőséget,éltem ezzel🙏Persze mindig van saját ötletem is és ettől lesz jogaZOOm-os💓az óra.

Az állatok (ezeket tudjuk és ismerjük már)sorrendben akik segítenek a Mikulásnak....az erdőben ételt főznek és az illatát megérzi a Mikulás....A fa póz és az erdő mandala végzése után egy varázslatos cilinderben található a szemüveg...Az állatpózok elvégzése után egy-egy étel kerül az üstbe...végén kanállal keverjük,jobb ill.bal kézzel....az illatát odaképzeljük...A Kicsiknél nem lesz zsákban a kép,a nagyoknál igen.A Picik csak labdát adogatnak körformában...Az erdő mandala talpon állva lesz a Piciknél,imatartás vagy  tenyér összeérintéssel a fej felett...

A játéknál sorban állunk terpeszben és segítünk a játékcsomagolásban,adogatunk lent,majd fejünk felett...Közösségépítő játék.

Szobros játék lesz a futó játék,csengettyű lesz a jel,jégszobrok alakulnak...mozdulatlanság....végén legyél jógapóz-szobor.

A relaxációt a só-lámpa fényénél tervezem,zene szól,rövidre gondoltam,feszítő-lazító végtagokkal.(fagyás-olvadás)..
Az órán a kevesebb több elvét követem...Bemutató óra,így a pózok lesznek a lényegesek,és 10.alkalommal lesznek velem a gyerekek,a relaxáció gyakorlást meglátjuk hogy sikerül teltház előtt..

Nyílt órákra fel🙏!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése