2021. december 1., szerda

Ovis jóga-"Adni jó"szankalpával

Nagyon vártam az órákat,egyben nekem ez egy terápia is.A családi tragédia után vagyok 7 nappal...és azt érzem valami kell ami kimozdít ebből az állapotból-.Zsebekbe pakolom a napi és élet történéseit.Mindig az éppen aktuális zsebből "dolgozom"így túlélhető egy-egy napi esemény,vagy megélt tevékenység.Ilyen a gyerekjóga is.Nagyon-nagyon szeretem az oviban a gyerekeket,várnak és csillogó szemekkel jönnek velem a terembe....
Van gyermek aki már az óvó néni ölében ül és zokog mert ő jógázni akar velem de nincs beiratva.Elviszem az órára-ha szeretne és igénye van rá,ott a helye!

amikor a hátizmokat dolgoztatjuk,de éppen azt mondom lovacskázni fogunk boldogan csinálják!

Sötétben relaxálunk és élvezik!

És tudnak relaxálni ami külön öröm!!!


Zenedobozból állatok kerülnek ki,amiket eljógázunk.Mikor a malacot jógázom és ui-zok akkor jókat kuncognak rajtam,hogy mennyire élvezem:)

A Mikulás napja alkalmából kivételesen csokit kaptak.
"Adni jó"-szankalpával.

A bojtok mindig sikert aratnak,most Mikulás -nak sütöttünk drazsés muffint és a lábujjaink dolgoztak,de nagyon!

Télapó levelet küldött és abból is eljógáztuk a pózokat.

És a Mikulás sapját mentettük meg óra végére,a sok jóga póz hatására kinyílt a doboz és Majom is kaphatott Mikulás sapkát a fejére,aki a napi pózt tanítja nekünk:"Tükröm-tükröm mondd meg nékem melyik jógapózt tanuljuk a héten?".És a majom nagyon örült,hogy a fejére kerülhetett a sapka óra végére.

A muffin papírba gyűjtögetés jó móka volt.

Homokórányi időnk volt a játékra,jégszoborrá kellett változni amikor a xilofon megszólalt.A Kicsiknél csengettyű volt.

A zene doboz zenéjére történt a relax,hasi légzés figyeléssel.A nagyok csoportja ügyesen csendben elég hosszan képesek voltak tartani a csendet.A Picik pedig a sötétben néma csendben figyelték amit mondok és hallgatták a zenedoboz hangját.
A gyertya meggyújtásakor körbe kérdeztem mit szeretnél kapni,és a második körben te mit adnál szívesen valakinek.Válaszoltak ügyesen.

"Adni jó"-nagyon sikeresen átadható volt a Gyerekeknek.
Szívem megtelt szeretettel!🙏💓

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése